DEMON!
Napisałam Ci to! Wesel się i raduj, nie zajęło to dużo miejsca, troszku tylko więcej w tym rozwinięciu napisałam.. To moja pierwsza rozprawka, brak rewelacji, ale trudno. Proszę:
Czy zwierzę może stać się przyjacielem człowieka?
Wiele osób ma różne zdanie na ten temat. Jednak niektóre zwierzęta pomagają ludziom w pracy - w mieście i nie tylko. Teraz chciałbym przedstawić swoje argumenty, które będą popierały tą tezę.
Najważniejszym, według mnie, argumentem będzie to, o czym już wspomniałem na samym początku - zwierzęta pomagają ludziom w pracy. Szczególnie znane są psy policyjne. Często pomagają w tropieniu przestępców oraz wykrywania na przykład narkotyków. Wielu policjantów zaprzyjaźnia się z tymi psami, więc pies może zostać przyjacielem człowieka.
Drugim argumentem będzie to, że niektóre zwierzęta pomagają ludziom w rehabilitacji, więc niepełnosprawni również zaprzyjaźniają się ze zwierzętami. Przecież wielu ludzi niewidomych ma tak zwane "psy-przewodnicy".
Trzecim, i ostatnim argumentem będzie to, że ludzie mają swoje pasje i często zwierzęta są "ostatnim wyjściem". Czasami ratują swych właścicieli z opałów, nie raz pilnują ich i bronią w razie niebezpieczeństwa.
Dzięki tym argumentom, jak już wspominałem na początku, zwierzę może stać się przyjacielem człowieka. Uważam tak, ponieważ są bardzo pomocne, wierne i niektóre poświęcają życie za człowieka, aby temu było dobrze. To tyle z mojej strony, dziękuję za uwagę.