Mirabilis!

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

~ZAPISY~
~REGULAMIN~
~WPROWADZENIE~
~DLA POCZĄTKUJĄCYCH~

Jeśli rejestrujesz się tu tylko po to, żeby nam umilić życie Twoim banem, nie rób nam tej przyjemności i się odwal C:

Autor Wątek: Pratum  (Przeczytany 25442 razy)

Demon

• Gość
Odp: Pratum
« Odpowiedź #225 dnia: Styczeń 20, 2014, 01:17:54 »

-Uszkodzenie nerwu powiadasz? A więc dobrze, to skoro znasz ziółka to teraz bierz go i idziemy do lecznicy, zrobimy mu operacyjkę gdzie również wykażesz się znajomością ziół i noo... zobaczymy jak to będzie - rzekł chwilę poczekał, aż Sara weźmie kicaja, a po chwili sam wyszedł i ruszył w stronę lecznicy.
Zgłoś do moderatora   Zapisane

SaraLay

• Medyk - Zielarz
  • WP
  • Mistrz
  • RATOWNICZKA.
« Odpowiedź #226 dnia: Styczeń 20, 2014, 17:31:08 »

Chwyciłam króliczka i poszłam za Demonem.
2 lata/dzień 13/ część VI
[/color]

Imie: SaraLay
Pseudonim: możesz nazywać mnie Sara
Pozycja: Medyk (Latorośl)
Armia: Potężna
Wataha: Pierwotnych
Moce:
1.Władanie nad żywiołami.
2.Zmiennokształtność 2 stopnia
Charakter: Jestem zmienna. Raz gotuje się w mnie woda, raz jestem tak smutna jak nikt...
Ulubione zajęcia: Lubię malować, tworzyć. Lubię robić wieeele rzeczy. Np.: Wysoko skaczę i lubię wdrapywać się na różne... góry, drzewa.
Partner:poszukuję :D
Rodzeństwo: Niewidzialny :D
Potomstwo:nie mam
Przyjaciele: Lajna, Hati, Kayen, Aisha, Dafera <3 (Jeśli kogoś nie wpisałam, to piszcie na pw)
Wrogowie: Nie mam i niech tak zostanie
Szybkość:25
Odwaga:15
Moce:20
_________
Towarzysz:

Smok
Imię: Slipknot

Więcej na profilu!

Mam chyba w mózgu larwy, bo ciągle słyszę szepty
Mówią że ludzie są szpetni, a cały świat to śmietnik
[Synu zetnij sobie głowę Wojtek przestanie Cię boleć]
To one podpowiadają mi wszystko, co chore

Michonne

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Marzec 21, 2014, 20:53:48 »

Wbiegłam. Kiedy tutaj przychodziłam, po drodze dużo rozmyślałam. "Chcę być potrzebna! Chcę pomagać innym!"-myślałam. Co jeśli będzie powtórka jak kiedyś? Gdzie będę? Co się ze mną stanie? Rozzłościłam się na samą siebie, cała złość zaczęła ze mnie kipieć. Widać już było po mnie, że jestem zła. Idąc ciężkimi i szybkimi krokami, niechcący kopnęłam zajączka. To jak mały wstał i zaczął kuśtykać, przeminęła cała złość. Zwierzątko chciało wrócić do norki, do mamy. Zauważyłam szybko jego mieszkanko i wzięłam go delikatnie. Zrobiło mi się przykro. Od paru dni byłam samotna, nigdzie żywego wilka nie widziałam. Zaczęłam biec, zauważyłam kamień. Przeskoczyłam przez niego i "mocno" wylądowałam. Usłyszałam czyjeś kroki, zaczęłam merdać ogonem i odwróciłam się. Była to sarna! Opuściłam ogon i usiadłam, zajadałam się teraz trawą. Po chwili wstałam na równe nogi, uniosłam ogon do góry i biegałam sobie uśmiechnięta. Od czasu do czasu wyłam. "Może ktoś przyjdzie?"-pomyślałam.

Michonne

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Marzec 22, 2014, 09:20:47 »

Traciłam już nadzieje, że kogoś spotkam. "Może zgłupieje?"-pomyślałam. Stanęłam przy kamieniu, położyłam się i łeb położyłam na łapach. Zaczęłam gryźć swój sznurek, tak z nudów. Po chwili zasnęłam.

Demon

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: Marzec 22, 2014, 19:15:53 »

Wszedł spokojnym, miarowym krokiem tradycyjnie z wysoko uniesionym łbem i bystrymi oczyma, które obserwowały wszystko wokół. Po kilku chwilach tego oto spaceru natknął się na białą waderę, cóż... to była chyba ta, która ostatnio zwiała, a teraz sobie spała. Usiadł i z pewnej odległości się jej przyglądał.

Michonne

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Marzec 22, 2014, 20:58:57 »

Obudziłam się jednak nie otwierałam oczu. Nie byłam już sama, nieco przeraziła mnie myśl, że będę traktowana jako wróg. Wstałam już na równe nogi i rozejrzałam się. Dostrzegłam basiora, siedział nieco dalej ode mnie. Miałam ochotę uciec, nieco ruszyłam się w bok jednak postanowiłam poczekać na jego ruch.

Demon

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Marzec 22, 2014, 22:14:16 »

Zauważył chęć ucieczki wadery.
-Nowa i już po raz drugi chce mi zwiać - powiedział i się uśmiechnął krótko.
-Spokojnie, nie pożeram nowych, nie gryzę... mocno - mruknął tą końcówkę tak tylko pod nosem.
Wstał i rozejrzał się po czym ponownie przeniósł wzrok na waderę.
-A tak poza tym miło widzieć kogoś nowego, już myślałem, iż te tereny na serio zaczęły wszystkich odstraszać a tu jednak, niespodzianka... ktoś jest - i no proszę się nasz alpha rozpaplał.

Michonne

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Marzec 22, 2014, 22:22:19 »

Popatrzyłam na niego dziwnym wzrokiem. Nie wiedziałam co zrobić.
-Nowa?
Zapytałam, nie rozumiałam o co mu chodzi.
-Mam na imię Michonne, nie znam za bardzo was wilków. Jestem jedną z was, ale wychowałam się jako pies, a więc nie chcę robić kłopotu.

Demon

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Marzec 22, 2014, 22:40:39 »

-Um, no nowa... jakoś ciebie nie kojarzę, a co do tego to mam dobrą pamięć, tzn... chyba ostatnio w lesie ciebie widziałem, ale zwiałaś - powiedział.
-Kłopotu nie robisz, tutaj nikt (no prawie) nie robi kłopotu - mruknął i zrobił kilka kroków w przód.
-A więc, skoro już tutaj kilka dni krążysz to może zostaniesz na dłużej? W sumie, miło by było.

Michonne

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Marzec 22, 2014, 22:43:57 »

-Nie nazwałabym tego "zwianiem" tylko nieco nieudaną akcją. A czy zostać na dłużej to owszem, ale nadal was nie rozumiem. My psy, zostajemy przy tym kto nas karmi i utrzymuje. Rzadko sami sobie polujemy...
No nie wiedziałam co powiedzieć...

Demon

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Marzec 22, 2014, 22:57:26 »

-Ale ty przecież nie jesteś psem. Sama przed chwilą powiedziałaś, iż urodziłaś się jako wilk, jednak pozostałaś wychowana jako pies, czyli mam rozumieć że przez ludzi, tak? A no więc, skoro chcesz być z nami, czyli aktualnie wymarłą watahą, to musisz nieco przyjąć nasze obyczaje, o teraz nie będziesz niczyim niewolnikiem, który nie jest samodzielny. Teraz musisz obudzić w sobie to drugie 'ja' i nauczyć się polować, owszem czasami organizujemy stadne polowania, jednak na co dzień będziesz musiała sobie sama radzić. - gdy skończył na razie mówić, zaczął się zastanawiać nad tym, co się mogło stać iż domowy wilko-pies stoi właśnie przed nim, a co jeśli ludzie ją przysłali by ta ich potem zdradziła i zaprowadziła do ludzkiej pułapki? No w końcu była taka możliwość.
-Więc pasowałoby byś nauczyła się polować, oczywiście ja mogę służyć pomocą, a tak poza tym jestem Demon.

Michonne

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Marzec 22, 2014, 23:06:03 »

-Polować umiem w końcu byłam nie raz na polowaniach. Może urodziłam się jako wilk, ale stałam się psem bo mnie zdradzili. Poszłam szukać pomocy u psów, tam też mnie zdradzili. Ludzie, psy i wilki...mnie zdradziły!
Zaczęłam kopać dołek w ziemi. Ta myśl mnie denerwowała, dajesz im pomoc i wierność, a oni cię zdradzają.
-Pomoc? Na ten czas nie skorzystam.

Demon

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Marzec 23, 2014, 10:46:24 »

Wysłuchał spowiedzi wadery i przypomniał sobie swoje wcześniejsze życie. *Ech, niektórzy byli w gorszych sytuacjach* pomyślał i odpuścił sobie głośnego komentarza.
-Yhym, dobra... - westchnął i usiadł.

Michonne

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Marzec 23, 2014, 10:50:04 »

Rozejrzałam się, podbiegłam do jakiegoś kamienia i wskoczyłam na niego. Tam usiadłam i obserwowałam otoczenie.

Demon

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Marzec 23, 2014, 10:57:20 »

//No pasuje jakoś do tego testu/treningu nawiązać xDD//

Jakoś tak wyszło, że znikł.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2014, 20:09:37 wysłana przez Demon »

Polityka cookies