Mirabilis!

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

~ZAPISY~
~REGULAMIN~
~WPROWADZENIE~
~DLA POCZĄTKUJĄCYCH~

Jeśli rejestrujesz się tu tylko po to, żeby nam umilić życie Twoim banem, nie rób nam tej przyjemności i się odwal C:

Autor Wątek: Tajga  (Przeczytany 18430 razy)

Karoiiina

• Gość
Odp: Tajga
« Odpowiedź #210 dnia: Wrzesień 05, 2013, 20:39:02 »

Mogę wpaść? Dla ciekawości jeszcze jesteśmy w wulkanie xD
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Demon

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Wrzesień 05, 2013, 20:40:26 »

Karoiiina

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Wrzesień 05, 2013, 20:46:25 »

Wokół chłód, lód i kupki śniegu. Wadera niespostrzeżenie wtargnęła na tereny Watahy Pierwotnej, pierwszej watahy w której była. Biegła sobie truchtem, lekko stąpając, aby stając na śnieg ten nie skrzypiał, jak to czasem na śnieg przystało. Jak zawsze zaświeciła się jej lewa tylna łapa, dzięki której szybko dowiedziała się, że jest tu basior o imieniu Demon.. Przystanęła na chwilę i rozejrzała się w skupieniu, aby ujrzeć samca Alpha tejże watahy, która najprawdopodobniej jest najliczniejszą. Po chwili znów przebiegła się truchtem, jakoś miała na to ochotę. W biegu spojrzała na niebo, które było już zasiane milionami gwiazd. Jednak po chwili spuściła wzrok i nadal biegła, ostrożnie stąpając.

Czytałam, czytałam. Nie skrzywdzisz Karo? Ja też mogę się rozdzielać xD

Demon

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Wrzesień 05, 2013, 20:54:17 »

Nim doszedł do pnia i się na nim położył usłyszał ciche trzeszczenie śniegu, który był ugniatany przez łapy. Rozejrzał się i postawił uszy, nasłuchując tego kogoś. Jednak nie usłyszał nic, gdyż zapewne odbiegł ten ktoś. No ale ciekawośc kto to był pozostała. Podreptał w stronę skąd słyszał trzeszczenie i zaczął węszyć. Po zapachu -bardzo dobrze znanym -  wiedział już kto to jest. Z racji, że dawno nie widział tej wadery, jego partnerki siostry, zaczął powoli iść jej tropę.

Lajna

• Samica Alpha(nr 2)
  • Admin
  • Mentor
  • Я ненавиджу, коли хтось є підробленою.
« Odpowiedź #214 dnia: Wrzesień 05, 2013, 20:57:16 »

Rozpływam się wśród fal
Pod wodą tracę oddech
Serce zgubiłam w oceanie wspomnień
Pokryta łuską wstydu
Uderzam w taflę wody
Tonę pod powieką łez i trwogi

Nie ma już ratunku, zatapiam się
Na głowie diamentowy diadem zmienił się cierń

Imię: Lajna
Wiek: 5 lat/22 dzień/ I połowa (Dużo, ale uznajmy, że tyle Xd T_T)
Partner: Arser, który zrobił PUF! (zaręczeni)
Potomstwo: Sierra
Moce:
1.Sharingan (nie kopiować!)
2.Wielożytność
3.Żywioły + Żywioł cienia
4.Kaguya (nie kopiować!)
5.Moc uzdrawiania
6.Magia
7.Zmiennokształtność
8.Moce obronne
9.Magia Duszy
10. Energia Ciała
           + Nieśmiertelność (dzięki eliksirowi)
Wytłumaczenie mocy w KP :*

Nie chcę Cię zwabić urzekającym śpiewem
Nie wyjdę też na ziemię
Straciłam już swój ląd
Uciekam stąd
Chowam swój sztylet
Nikogo już nie zranię
Zaginę w tej otchłani
Nie ujrzysz więcej mnie
Oddalam się

Chciałam uwolnić się
Wyjść wreszcie na powierzchnię
W stalowej klatce zatrzasnęłam serce
Słuchałam śpiewu ptaków
Kochałam się w powietrzu
Stawiałam zamki z piasku w strugach deszczu

UM:
Siła: 507
Zręczność: 507
Czujność: 506
Odwaga: 507
Moce: 506
Szybkość: 507

Towarzysze:
Feniks Srebrzysty - Majna
Misterna - Misty
Feniks Złocisty - Złoty
Menor - Blue
Haniele - Iris

WD: 885 (ehehe gdybym widziała xd Od kilku miesięcy nie uzupełniam ^^)

W wodzie się rozpłynę nie znajdziesz mnie
Nie chcę kolekcjonować kości i złamanych serc

Karoiiina

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Wrzesień 05, 2013, 20:58:43 »

Jak na złość usłyszała trzask śniegu. Jednak dalej nie przestawała truchtać, jakoś tak lubi to robić. Wpatrzyła się w gwiazdy. Zamiast przystanąć biegła dalej, w tem tak wyrosło jej znikąd drzewo. Uderzyła niezbyt mocno w roślinę, jednak nie przewróciła się. Zdezorientowana lekko stanęła i spojrzała na to, w co uderzyła. Pokręciła łbem i kontynuowała bieg, tym razem wpatrzona przed siebie, a nie w niebo. Po kilku minutach stanęła, gdyż stwierdziła, że należy jej się chwilka odpoczynku. Nie siadła, nie położyła się, lecz nadal stała.

Demon

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:17:36 »

W takim tempie nigdy by jej nie doścignął więc musiał przyśpieszyć. Energicznie przebierał łapami i tylko jeden skręt za krzakiem i ją doskonale widział. Hah, akurat jak walnęła w drzewo. Zaczął się wesoło śmiać, aż przystanął gdy zobaczył ten incydent zdrzenie Karo z drzewem.
-Hahahahah - śmiał się aż prawie mu łzy z oczu płynęły. 'Przytulił' skrzydła do ciała by nie robiły opru, nie zwalniały go (podczas śmiania się nieco opadły) i znów poszedł za Karo, jednak już nie biegł tak szybko, śmiech mu nie pozwalał.

Karoiiina

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:22:28 »

Spojrzała na Demona, jakby był szczeniakiem. Wiedziała też, że był od niej starszy o dwa lata. Nie zareagowała na śmiech, bo nie będzie dokuczała. Nie na nie swoich terenach, bo nie ma ochoty oberwać w ten wieczór. Dzień był cudny, żadnych sporów i walk, więc po co ma sobie psuć nastrój wieczorem?
- Witaj Demonie.. - odrzekła sucho, jednak nie był to taki bardzo słuchy głos, jakaś nutka wesołości tam tkwiła. Westchnęła cicho, pokręciła łbem i się nie odezwała.

Sorry, że tak na ciebie popatrzyła, ale określenia nie znalazłam :>

Demon

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:27:39 »

Wesoło przekrzywił łeb i tak patrzył na waderę, potem stanął normalnie - prosto - i się przyjaźnie uśmiechnął zanim cokolwiek powiedział. Po waderze było widać iż wadera nic nie powiedziała by go nie wkurzyć by jej nic nie zrobił, lecz co on miałby jej zrobić? Pff on, to ciele... dobre (xD)
-Hej Karo, co tak oficjalnie/sztywniacko mi dzisiaj jedziesz "Witaj Demonie"? hehe - zapytał i się zaśmiał, machnął kilka razy energicznie ogonem, na wznak rozbawienia.

Karoiiina

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:31:21 »

- A tak, sobie.. - mruknęła lekko zakłopotana.. coś zaczęły jej się przypominać stare czasy, kiedy to opuściła na pewien czas Pierwotnych i wróciła po kilku miesiącach rozłąki z watahą.. Ocknęła się po chwili, zawsze gdy wspomina, to się "zawiesza". Spojrzała na Demona, uśmiechnęła się. Nisko schyliła łeb i na żarty rzuciła się na niego ze śmiechem.
- Sztywniacko? To było sztywniackie? - spytała ze śmiechem, nawet nie wiedziała, jak on zareaguje, machnęła kilka razy ogonem i popatrzyła się na niego

Będę jak Kovu z Króla Lwa! xD

Demon

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:40:13 »

Chwilę patrzył jeszcze na Karo i pomału jego mina zaczęła tężnieć widząc, że ona jakaś dziwna jest. Lecz zaraz potem ona zabawiacko na niego wskoczyła, z wrażenia aż się dał przewrócić. Zaczął się wesoło śmiać. Skubnął Karo w uchu i zwinnie się spod jej cielska wyślizgnął i odskoczył na bok. Przykucnął na przednich łapach, nadal machając ogonem. Szczeknął wesoło zachęcając ją do dalszej zabawnej niby 'walki'. "No jak szczeniak się zachowuję" przeleciało mu po łbie, lecz nie zamierzał tego zmieniać, dawno się tak nie cieszył. Na dodatek Karo dawniej takiej wesołej nie widział.

Karoiiina

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:50:58 »

Zaśmiała się. Schyliła nisko łeb, ogon jej latał jakby wąż chciał się uwolnić. Nigdy się tak nie czuła. Zawsze brak zabawy, brak przyjaciół i tak dalej. Przez chwilę myślała, jaki to "atak" na Demona spuścić, przez co stanęła osłupiała, ogon nadal latał, uśmiech na pysku. Tak się zamyśliła, przez co nie zwracała uwagi na otoczenie.

Śnieżka chce przyjść. Wpuścimy?

Demon

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Wrzesień 05, 2013, 22:00:32 »

Już przyszykował się do przyjęcia 'ataku' Karo lecz ona zesztywniała.
-Halo, nie śpimy! - krzyknął i skoczył do niej, delikatnie popychając ją łapami w wielką zaspę śniegu.
-Hahahaha - zaśmiał się z Karo, która zniknęła w zaspie.

Karoiiina

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Wrzesień 05, 2013, 22:03:49 »

Ocknęła się nagle lądując w śniegu.
- Pożałujesz tego.. - zaśmiała się i rzuciła w Demona wielką kulą śniegu. Spojrzała, jak niknął w kuli. Sama nadal była w śniegu, przez co zamiast być granatowa była biała.. - Ja tak nie mogę wyglądać! - krzyknęła dla żartu, otrzepując się

Śnieżka (Blanka)

• Medyczka
  • Powstaniec
  • Mentor
  • buahahaha Śnieżka zawitała :P
    • Kontynuowany bloog... już nie piszę o wilkach bardziej jest to pamiętnik :)
« Odpowiedź #224 dnia: Wrzesień 05, 2013, 22:04:29 »

[/color] Blan
~~ 5 lat~~
3.potrafi sprawić, że traci się zmysły. (dar może działać na wielu naraz),
4.wytwarza tarczę...
5.Teleportacja
6.Czary- magia
7.potrafi wytwarzać prąd.
8.Eksterioryzacja (nie kopiować!!))
9.Prapti (nie kopiować!!)
10.Wampiryzm (nie kopiować!!)
11*. Wizje (praca... :P
(*moc uzdrawiania- konkurs)
(*Moc chodzenia po wodzie- konkurs)
Odwaga: 520
Moce: 520
Szybkość: 520
HP: 150

Feniks Tęczowy- Tami
Ma bardzo głośny głos który powoduje że przeciwnik mdleje

Mantykora- Paura (po włosku Strach)
Mantykora miała owłosione, rude ciało lwa, ale według Ktezjasza jej głowa przypominała ludzką. Głos miała melodyjny. Posiadała dziwny ogon, podobny do ogona skorpiona, na którym pełno było trujących strzałek. Mantykora strzelała nimi w różnych kierunkach, sięgając celów oddalonych aż o trzy tysiące metrów. Ofiara trafiona ostrym pociskiem ulegała działającej w błyskawicznym tempie truciźnie a mantykora przystępowała do dzieła. Pomagały jej szczęki osadzone od ucha do ucha, w których osadzone były trzy rzędy ostrych jak brzytwa zębów, doskonale nadających się do rozszarpywania ludzi na kęsy.

Smok cienia- Sjena

Bazyliszek- Bazyl xD
Do obrony służą mu kły oraz wręcz toksyczny oddech, przede wszystkim jednak znany jest ze swojego spojrzenia – kto spojrzy mu w oczy zamienia się w kamień.

handiel
eliksir Dayli - Dzięki niemu nasz towarzysz ma +1 wybraną przez nas moc.
kolorowy kamyczek- Kamień ten przynosi niezwykłe szczęście. Jeśli zaciśniesz go w łapie, przez jeden dzień nie można na ciebie nic złego powiedzieć lub nic złego nie można zrobić...
amulet Denii- Służy wykrywaniu najskrytszych tajemnic, czyni też właściciela zupełnie niewidzialnym. Należy go trzymać przy uchu w lewej łapie. Odezwie się na to donośny głos, który wyjawi żądaną tajemnicę.
http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2013/282/3/1/red_berries_by_hioshiru-d6pv2wg.png

Polityka cookies